De herbestemming van Rotterdam-Zuid

woensdag, oktober 18th, 2017

Het had weinig gescheeld of het monumentale Zuiderziekenhuis was voorgoed uit het Rotterdamse straatbeeld verdwenen. Maar dankzij Gemeente Rotterdam, BOEi en Impact Vastgoed wordt het gezichtsbepalende ‘Zuider’ nu het hart van de nieuwe woonwijk Zuiderhof. Dura Vermeer zorgt hier met 131 luxe eengezinswoningen voor doorstroommogelijkheden op Zuid.

Het Rotterdamse Zuiderziekenhuis, in de volksmond het Zuider, werd tussen 1929 en 1939 gebouwd en sindsdien zijn de monumentale panden een blikvanger in tuindorp Vreewijk.
Toen het ziekenhuis fuseerde en in 2011 verhuisde naar nieuwbouw van het Maasstad Ziekenhuis, werden de oude gebouwen op Zuid gesloten en verkocht.

Sloop stond op stapel. “Wij waren als projectmanager betrokken,” blikt Marco Praagman, technisch directeur bij Impact Vastgoed, terug: “Rond de 280 eengezinswoningen moesten er komen. Het sloopplan was echter nog niet uitgesproken of er volgde protest.”

Lees het gehele artikel op: duravermeer.nl

 

laatste berichten

Woonbeurs 24 en 25 maart in het WTC Rotterdam

vrijdag, maart 23rd, 2018

Kom jij dit weekend ons nieuwbouw project het Zuiderhof bezoeken tijdens de Woonbeurs? De Woonbeurs is zaterdag en zondag geopend […]

Lees meer

Kom jij ook kijken naar de ruime eengezinswoning aan de Dordtsestraatweg?

dinsdag, november 21st, 2017

Aanstaande vrijdag om 16.00 uur is er weer een Open Huis bij de modelwoning van Het Zuiderhof. Kom jij ook […]

Lees meer