rustig en groen wonen in de stad

HET GROENE HART ‘OP ZUID’

Vreewijk is een groene wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. Gebouwd als ‘Tuindorp’ met veel laagbouw hangt er een gezellige dorpssfeer omgeven door groen. De gemoedelijke sfeer in de wijk zorgt ervoor dat veel bewoners er voor een lange periode, vaak zelfs hun hele leven, willen blijven wonen!

Omgeven door parken

Het Zuiderpark is het grootste stadspark van Nederland (ruim 215 hectare). Met veel bos, wandel- en fietspaden, moerasgebied en een strandje een plek om even helemaal weg te zijn uit de stad. De uitloper van het park de stad in is de Valkeniersweide met veel slingerpaadjes, kunst en speeltoestellen.

HERBESTEMMING VOORMALIG ZUIDERZIEKENHUIS

Het voormalige Zuiderziekenhuis is het historische hart van de wijk. Bijna was het met de sloopkogel verdwenen. Dankzij de inzet van verschillende partijen blijft het gezichtsbepalende monument in Vreewijk behouden. In het Poortgebouw komt het Zuider Gymnasium en ruimte voor diverse werkplekken voor freelancers en startups en de Paviljoens worden herbestemd tot 30 stadswoningen. De herbestemming van het hoofdgebouw, het ZuideR, tot ca 73 loft-appartementen is een herbestemming van BOEi en Impact Vastgoed.

Winkelcentrum Zuidplein

Valkeniersweide

Zuiderparkpromenade-Oost

Theater Zuidplein

Zuiderparkplein

Zuiderhof