Nieuws

Welkom op de nieuwspagina van Het Zuiderhof. Op deze pagina vind je een overzicht van alle actuele berichten over de woningen en woningtypen die te koop komen, de voortgang van de bouw, aankomende evenementen en andere zaken vanuit de betrokken partijen. Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom Het Zuiderhof? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief of meld je aan als geïnteresseerde voor een woning.

Sanne van Loon

Van Wilsum van Loon


Deze nieuwe woonwijk ligt als een rustig dorpje te midden van de grootstedelijke drukte, verscholen achter de lange wand met appartementen en het gymnasium aan de Groene Hilledijk. De uitstraling van de woningen geven de wijk haar eigen identiteit waarin warm kleurgebruik, liefde voor detail en eerlijke materialen het beeld bepalen.


91dd9570-be83-11ed-8255-bf42833dc52b-cropped-vanwilsumvanloon-v-tekst-11.png

Lees verder...

Paul Teunissen (Gemeente Rotterdam)

Fijn wonen in Tuindorp Vreewijk; het Zuiderhof


Waar enkele jaren nog twee belangrijke ziekenhuizen functioneerden, het Zuiderziekenhuis en de Daniel den Hoed-kliniek, is over een paar jaar een volledig nieuwe wijk gerealiseerd in het tuindorp Vreewijk; het Zuiderhof. Het had maar een haar gescheeld of het gehele monumentale Zuiderziekenhuis was gesloopt. Door bewoners van Vreewijk en belangengroepen die zich hard maken voor het behoud van Cultureel erfgoed is daar een stokje voor gestoken. De gemeenteraad van Rotterdam riep in 2014 op tot een onderzoek naar de mogelijkheden tot behoud van het vooroorlogse oorspronkelijke ensemble van het Zuiderziekenhuis.


e9d4db80-be84-11ed-876a-61bdebbd6da3-rotterdam.png

Lees verder...

Jelle Bennema (Deltavormgroep)

Een nieuwe groene woonbuurt voor Rotterdam Zuid


Op de oude locatie van de Daniel den Hoed kliniek ontstaat, een nieuwe aantrekkelijke groene woonbuurt, Zuiderhof fase 3. Bureau Deltavormgroep uit Utrecht is als landschapsarchitectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp van de (groene) buitenruimte. Bij het ontwerp is gestreefd naar de realisatie van een echte woonbuurt, met een groen karakter en ruimte op straat om te verblijven en te spelen. De opzet van de buurt is geïnspireerd op het (groene) karakter van de nabijgelegen historische tuindorpen, die zo typerend zijn voor dit deel van Rotterdam Zuid.


6cd21ea0-be85-11ed-a866-e5bb3c29fef7-delta.png

Lees verder...

Rachel Marechal

Familiehuis Daniel den Hoed


Toen in 1991 op het terrein van de Daniel den Hoed Kliniek het Familiehuis werd geopend, was er eindelijk een plek waar naasten van kankerpatiënten heel dichtbij hun geliefden konden verblijven. Dertig jaar lang maakte het Familiehuis hier het verschil voor velen in een moeilijke fase in hun leven. Op circa 20 meter van de hoofdentree van de kliniek vonden patiënten en naasten een warm ‘tweede thuis’ vol liefdevolle aandacht.


a7559eb0-be84-11ed-8682-d1378067b8bf-fdh-logo-kleur.png

Lees verder...

Ellen Veldhuizen

Dura Vermeer


Dura Vermeer is betrokken bij Het Zuiderhof fase 3 voor de infrastructuur en de woningbouw. Zij maken de kavels bouwrijp door onder andere de voorbelasting aan te brengen. Daarnaast bouwt Dura Vermeer de eengezinswoningen. In eerdere fasen van het project zijn zij ook betrokken geweest bij het project. In fase 1 en 2 hebben zij de woningen gebouwd voor Impact Vastgoed. De laatste fase van deze gebiedsontwikkeling vormt het sluitstuk van de werkzaamheden in het gebied Het Zuiderhof.


e0f0aa10-be83-11ed-bc65-8b81c53692fb-dura.png

Lees verder…

SCHRIJF JE NU IN!

Zie jij het wel voor je, wonen op z’n Vreewijks: groen, gemoedelijk en gezellig? Wacht niet langer en schrijf je vrijblijvend in als geïnteresseerde voor een woning in Het Zuiderhof. Je krijgt automatisch bericht wanneer de door jou gewenste woning beschikbaar is. Daarnaast ontvang je onze nieuwsbrief, zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen Het Zuiderhof.


Ontwikkelaar:

Focus on Impact
+31 (0)10 – 282 31 31
info@impactvastgoed.nl

VH4Hw76ILHc5pzo9oL7q6n6omK9gYKGZY9CuaWK2.png
Verkoop en inlichtingen:

Ooms Makelaars
+31 (0)10 – 424 88 88
rotterdam@ooms.com

ecbe2fb0-22ea-11ed-a177-2b5dc2c1e7d6-ooms.png