Nieuws

De laatste fase

De laatste fase van Het Zuiderhof is momenteel in verkoop. Het aanbod is gevarieerd en bestaat uit Parkwoningen, Tuinwoningen en Delftse Stoepwoningen. Benieuwd welke woning het beste past bij jouw woonwensen? Bekijk dan deze video, waarin onze makelaars je alles vertellen over de verschillende typen.

Een fijne plek om te wonen

Mooie, begroeide singels en een gezellige dorpse sfeer… Vreewijk is een fijne plek om te wonen! Op deze locatie wordt Het Zuiderhof gerealiseerd: een nieuwe woonwijk die direct vertrouwd aanvoelt. Onze makelaars - Yvette den Daas en Jens Groenendijk - geven je in deze video graag een korte rondleiding door de buurt.

Alles binnen handbereik

Wonen buiten de drukte van de stad, maar wel beschikken over alle stadse voorzieningen op slechts een aantal minuten afstand? Dat kan in Het Zuiderhof! (Super)markten, horeca, scholen, sportfaciliteiten, openbaar vervoer en entertainment… Hier heb je alles binnen handbereik! Onze makelaars laten het je graag zien in deze nieuwe video.

Sanne van Loon

Van Wilsum van Loon


Deze nieuwe woonwijk ligt als een rustig dorpje te midden van de grootstedelijke drukte, verscholen achter de lange wand met appartementen en het gymnasium aan de Groene Hilledijk. De uitstraling van de woningen geven de wijk haar eigen identiteit waarin warm kleurgebruik, liefde voor detail en eerlijke materialen het beeld bepalen.


91dd9570-be83-11ed-8255-bf42833dc52b-cropped-vanwilsumvanloon-v-tekst-11.png

Lees verder...

Paul Teunissen (Gemeente Rotterdam)

Fijn wonen in Tuindorp Vreewijk; het Zuiderhof


Waar enkele jaren nog twee belangrijke ziekenhuizen functioneerden, het Zuiderziekenhuis en de Daniel den Hoed-kliniek, is over een paar jaar een volledig nieuwe wijk gerealiseerd in het tuindorp Vreewijk; het Zuiderhof. Het had maar een haar gescheeld of het gehele monumentale Zuiderziekenhuis was gesloopt. Door bewoners van Vreewijk en belangengroepen die zich hard maken voor het behoud van Cultureel erfgoed is daar een stokje voor gestoken. De gemeenteraad van Rotterdam riep in 2014 op tot een onderzoek naar de mogelijkheden tot behoud van het vooroorlogse oorspronkelijke ensemble van het Zuiderziekenhuis.


e9d4db80-be84-11ed-876a-61bdebbd6da3-rotterdam.png

Lees verder...

Jelle Bennema (Deltavormgroep)

Een nieuwe groene woonbuurt voor Rotterdam Zuid


Op de oude locatie van de Daniel den Hoed kliniek ontstaat, een nieuwe aantrekkelijke groene woonbuurt, Zuiderhof fase 3. Bureau Deltavormgroep uit Utrecht is als landschapsarchitectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp van de (groene) buitenruimte. Bij het ontwerp is gestreefd naar de realisatie van een echte woonbuurt, met een groen karakter en ruimte op straat om te verblijven en te spelen. De opzet van de buurt is geïnspireerd op het (groene) karakter van de nabijgelegen historische tuindorpen, die zo typerend zijn voor dit deel van Rotterdam Zuid.


6cd21ea0-be85-11ed-a866-e5bb3c29fef7-delta.png

Lees verder...

Rachel Marechal

Familiehuis Daniel den Hoed


Toen in 1991 op het terrein van de Daniel den Hoed Kliniek het Familiehuis werd geopend, was er eindelijk een plek waar naasten van kankerpatiënten heel dichtbij hun geliefden konden verblijven. Dertig jaar lang maakte het Familiehuis hier het verschil voor velen in een moeilijke fase in hun leven. Op circa 20 meter van de hoofdentree van de kliniek vonden patiënten en naasten een warm ‘tweede thuis’ vol liefdevolle aandacht.


a7559eb0-be84-11ed-8682-d1378067b8bf-fdh-logo-kleur.png

Lees verder...

Ellen Veldhuizen

Dura Vermeer


Dura Vermeer is betrokken bij Het Zuiderhof fase 3 voor de infrastructuur en de woningbouw. Zij maken de kavels bouwrijp door onder andere de voorbelasting aan te brengen. Daarnaast bouwt Dura Vermeer de eengezinswoningen. In eerdere fasen van het project zijn zij ook betrokken geweest bij het project. In fase 1 en 2 hebben zij de woningen gebouwd voor Impact Vastgoed. De laatste fase van deze gebiedsontwikkeling vormt het sluitstuk van de werkzaamheden in het gebied Het Zuiderhof.


e0f0aa10-be83-11ed-bc65-8b81c53692fb-dura.png

Lees verder…
Ontwikkelaar:

Impact Vastgoed
+31 (0)10 – 282 31 31
info@impactvastgoed.nl

ea790200-22ea-11ed-9dbe-f5ed25eb06cc-logo-impact.png
Verkoop en inlichtingen:

Ooms Makelaars
+31 (0)10 – 424 88 88
rotterdam@ooms.com

ecbe2fb0-22ea-11ed-a177-2b5dc2c1e7d6-ooms.png