Veelgestelde vragen

Betrokken Partijen:Het project Het Zuiderhof is ontwikkeld door GREX Rotterdam B.V., een dochteronderneming van Impact Vastgoed.

Het project Het Zuiderhof is ontworpen door VANWILSUMVANLOON architectuur & stedenbouw.

Het Zuiderhof wordt gebouwd door Dura Vermeer Bouw Zuid West.

De woningen worden verkocht door Ooms Makelaars.Planning:De online verkoop start op maandag 19 september 2022 om 12:00 uur en de inschrijfperiode loopt tot en met maandag 26 september 2022 12:00 uur.

U kunt zich digitaal inschrijven door een account aan te maken op de projectwebsite (www.hetzuiderhof.nl). Hierna is het mogelijk om vijf woningvoorkeuren door te geven. De inschrijftermijn loopt van maandag 19 september 2022 12:00 uur tot en met maandag 26 september 12:00 uur Na de sluiting van de inschrijving is het uiteraard nog steeds mogelijk om u in te schrijven als reserve kandidaat.

Naar verwachting zal in het 4e kwartaal van 2023 definitief gestart worden met de bouw van de 83 eengezinswoningen. Voorafgaand aan de start bouw zal eerst het oude ziekenhuis worden gesloopt en zal de grond bouwrijp worden gemaakt zodat deze geschikt is om op te bouwen.

De bouwtijd van de woningen in Het Zuiderhof verschilt per bouwblok. Voor de blokken 1 t/m 7 betreft dit een periode van ongeveer anderhalf jaar. Voor de blokken 8 en 9 betreft dit een periode van ongeveer twee jaar. De oplevering voor blokken 1 t/m 7 is zodoende verwacht Q3 - Q4 2024 en de oplevering van blokken 8 en 9 is zodoende in de tweede helft van 2025.

Het project wordt gebouwd onder SWK garantie.Kooptraject:Na de inschrijftermijn zal er een toewijzing plaatsvinden. U hoort uiterlijk woensdag 28 september 2022 van ons of u een woning heeft toegewezen gekregen. Hierna volgt een gesprek met één van de makelaars van Ooms Makelaars. Samen met de makelaar neemt u het project en de toegewezen woning door en vervolgens maakt u een koopbeslissing. De volgende afspraak betreft een tekenafspraak waarbij de makelaar de koop- en aannemingsovereenkomst met u door neemt waarna de overeenkomsten kunnen worden getekend. Met de volledig getekende overeenkomsten kunt u aan de slag met de hypotheekaanvraag.Woningen:De laatste fase van Het Zuiderhof bestaat in totaal uit 83 eengezinswoningen en 160 appartementen. De eengezinswoningen in de blokken 1, 3, 4 en 6 worden op dit moment verkocht en de overige blokken zullen op een later moment worden aangeboden. Ditzelfde geldt voor de appartementen die naar alle waarschijnlijkheid in de verhuur worden aangeboden.

De laatste fase van Het Zuiderhof bestaat in totaal uit 83 woningen, bestaande uit 16 parkwoningen, 57 tuinwoningen en 10 Delftse stoepwoningen.

De woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 106 m² tot en met 119 m².

De kavels hebben een variërende grootte van ca. 92 m² tot en met 230 m². De daadwerkelijke oppervlakte van kavels kan na inmeting afwijken.

De woningen worden verkocht op eigen grond. Er is geen erfpachtgrond van toepassing.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in de badkamer en het toilet. Na het kopen van een woning is het mogelijk om onder begeleiding van een kopersadviseur dit naar eigen smaak en wens vorm te geven. Dit gebeurt in het klantkeuzetraject. De woningen worden verder standaard voorzien van behangklare wanden, gespoten plafond en vloerverwarming.

Er is sprake van verwarming middels stadsverwarming.

De woningen zijn ontworpen met een maximale EPC waarde van 0,30, conform het Bouwbesluit van 2012. Dit betekent dat de woning voldoet aan de eisen volgens de vergunning m.b.t. isolatie en gasvrij wordt opgeleverd. De woningen, behoudens de tussenwoningen van blok 3, worden voorzien van een zonnepanelen systeem bestaande uit één of meerdere PV-panelen op het dak. Het definitieve aantal PV-panelen is afhankelijk van de oriëntatie van de woning en de gekozen opties.

Alle eengezinswoningen in Het Zuiderhof zijn voorzien van een berging in de achtertuin.

Binnen het project kunt u parkeren in de meerdere parkeerhofjes en langs de doorgaande weg. Hiervoor heeft u als bewoner een parkeervergunning nodig en voor bezoekers is het betaald parkeren.

Het is mogelijk om de badkamer en/of toiletruimte casco op te laten leveren.Financiering:Een nieuwbouwwoning wordt verkocht op basis van Vrij Op Naam. Dit betekent dat alle kosten met betrekking tot de levering van de woning zijn inbegrepen in de koopsom van de woning. Indien de woning wordt gekocht met behulp van een hypotheek zullen er waarschijnlijk nog kosten bij komen voor de hypotheekadviseur en de hypotheekakte die wordt getekend bij de notaris ten tijde van het transport.

Tijdens een vrijblijvende afspraak met één van de Ooms Financieel Adviseurs is het mogelijk om uw financiële mogelijkheden te bespreken. Samen met hen kunt u bekijken welk financiële aanbod het beste bij u past. U kunt contact opnemen met Ooms Financieel Adviseurs door te bellen naar 010-4248810.

De opschortende voorwaarden zijn de voorwaarden waaraan de ontwikkelaar en de aannemer moeten voldoen voordat er gestart mag worden met de bouw. Voorbeelden zijn het verkrijgen van een vergunning en het verkopen van tenminste 70% van de woningen. Als alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, ontvangen de kopers een goednieuwsbrief waarin de start bouw wordt aangekondigd.

In de koop- en aannemingsovereenkomst worden de financiële ontbindende voorwaarden opgenomen, namelijk de hypothecaire geldlening die je verwacht af te sluiten en de bruto maandelijkse lasten hiervan. Je hebt vanaf de tekendatum twee maanden de tijd om de hypotheek rond te krijgen.

Je gaat naar de notaris voor de levering van de woning zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld en je financiering rond is.Ontwikkelaar:

Impact Vastgoed
+31 (0)10 – 282 31 31
info@impactvastgoed.nl

ea790200-22ea-11ed-9dbe-f5ed25eb06cc-logo-impact.png
Verkoop en inlichtingen:

Ooms Makelaars
+31 (0)10 – 424 88 88
rotterdam@ooms.com

ecbe2fb0-22ea-11ed-a177-2b5dc2c1e7d6-ooms.png